Hronika

Okružni sud u Banjaluci: Potvrđena optužnica protiv specijalaca

Okružni sud u Banjaluci: Potvrđena optužnica protiv specijalaca
Okružni sud u Banjaluci: Potvrđena optužnica protiv specijalaca

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je podiglo Specijalno tužilaštvo RS zbog pljačke na autoputu Banjaluka - Gradiška, kada je ukradeno 617.000 maraka UniCredit banke.

Optuženi su Vladan Malić (32), Aleksandar Popović (29) i Goran Paraš, pripadnici Specijalne policije MUP-a RS, kao i Oleg Banda (30), suvlasnik jednog banjalučkog auto-placa.

Sa druge strane, Goran Janjuz (25) i Željko Inđić (27), takođe bivši specijalci, te Danijel Kuzmić (30), radnik agencije "Sector Security", priznali su krivicu i svjedočiće protiv optuženih.

Specijalno tužilaštvo RS odmah je po potvrđivanju optužnice zatražilo i produženje pritvora za optužene do okončanja prvostepenog suđenja i to zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti. U prijedlogu Tužilaštvo je navelo da je potrebno identifikovati i saslušati još dvije osobe i pronaći ukradeni novac.

Jadranka Ivanović, advokat optuženih, zatražila je juče da Malić i ostali budu pušteni iz pritvora, te da im budu određene mjere zabrane, odnosno kućni pritvor, ali sud do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije donio tu odluku.

Spektakularna pljačka desila se 22. septembra prošle godine, kada je presretnuto vozilo agencije "Sector Security" koje je prevozilo novac iz UniCredit banke u Banjaluci u centralu u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije