Hronika

Okružno tužilaštvo: Muškarac nije pokušao oteti maloljetnicu

Okružno tužilaštvo: Muškarac nije pokušao oteti maloljetnicu
Foto: N.N. | Okružno tužilaštvo: Muškarac nije pokušao oteti maloljetnicu

BANJALUKA - Nakon sagledavanja svih činjenica i okolnosti na osnovu kojih se došlo u policijskom radu, kao i nakon do sada preduzetih mjera i radnji, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka utvrdilo je da lice čiji su inicijali V.S. nije pokušalo nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo, te da nema elemenata krivičnog djela protivpravno lišenje slobode u pokušaju, saznaje Srna.

Lice V.S. nije osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo protivpravno lišenje slobode u pokušaju, kako je događaj kvalifikovan od dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka prema početnim saznanjima iz anonimno zaprimljene prijave.

Postupajući tužilac je saopštio da će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i da se V.S, s obzirom da je duševni bolesnik, sprovede u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Klinika za psihijatriju, što je, prema saznanjima Srne, i realizovano.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije je saopšteno da su policijski službenici 9. aprila, nedugo nakon zaprimljene prijave, zahvaljujući brzoj reakciji i operativnom radu na terenu, identifikovali, pronašli i lišili slobode V.S. iz Banjaluke.

Policijski službenici su utvrdili da V.S. nije pokušao nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo, niti je vozilo bilo u blizini marketa u banjalučkoj Ulici Slobodana Kusturića, već ju je uzeo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha, nakon čega je pustio i nije nastavio da se kreće za njom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije