Hronika

Opaček se ne sjeća da je pokušao ubiti Jovića

Opaček se ne sjeća da je pokušao ubiti Jovića
Foto: N.N. | Opaček se ne sjeća da je pokušao ubiti Jovića

BANJALUKA - Svjedočenjem Banjalučanina Vladimira Opačeka (28), optuženog za pokušaj ubistva Srđana Jovića, završen je dokazni postupak, a on je pred banjalučkim Okružnim sudom rekao da se ne sjeća događaja za koji je optužen.

Govoreći o događaju iz januara prošle godine Opaček, koji je državljanin SAD i BiH, rekao je pred sudom da mu je desetak dana prije toga poginula djevojka, te je bio u teškom stanju i pio alkohol i tablete.

"Zbog toga se ne sjećam skoro ničega. U to vrijeme sam pokušao i samoubistvo kojeg se takođe ne sjećam", izjavio je Opaček.

Optužba i odbrana iznijele su završne riječi u ovom slučaju, a izricanje presude zakazano je za ponedjeljak.

Opačeka optužnica tereti da je u stanju bitno smanjene uračunljivosti 3. januara prošle godine pokušao da ubije Jovića ispred zgrade u Ulici Rajka Bosnića u banjalučkom naselju Starčevica.

Navodi se da je optuženi tog dana sačekao Jovića ispred zgrade u pomenutoj ulici i kad je on izašao - napao ga je i nožem ubo u grudi i pluća.

Dalibor Nedić, specijalista sudske medicine, potvrdio je u sudu da je vještačenjem utvrdio da je Jović u napadu zadobio povredu opasnu po život, te da je samo hirurška intervencija spriječila fatalan ishod.

Sanja Vukadinović Stojanović, specijalista psihijatrije i supspecijalista forenzičke psihijatrije, ranije je predložila obavezno psihijatrijsko liječenje optuženog u trajanju najmanje šest mjeseci i naglasila da postoji opasnost da bi optuženi mogao da ponovi ili učini novo krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije