Hronika

Pratite nas na Google news

Osumnjičen da je opljačkao i silovao staricu

Osumnjičen da je opljačkao i silovao staricu
Foto: N.N. | Opljačkao i silovao staricu
Zlatan Čekić

BOSANSKI PETROVAC - Pripadnici MUP-a USK priveli su danas muškarca I.R. (43) iz Cazina, koji se sumnjiči da je u protekli petak, u mjestu Bunarevi, nadomak tog grada, silovao staricu K.M. (81).

Iz policije su saopštili da je osumnjičeni ranije uhapšen nakon što im je dojavljeno kako je K.M., u kući u kojoj živi sama, fizički napadnuta i da je od nje iznuđen novac.

Starica je tada izjavila kako joj je u kuću, usred noći, provalilo nepoznato lice, te je rukama uhvatilo za vrat tražeći novac. Kako saznajemo iz policije, kod nje su tada evidentirane lakše tjelesne povrede i ona se nije žalila da je silovana. Međutim, nekoliko dana kasnije, njena porodica je željela da se ona podvrgne detaljnom ljekarskom pregledu, a obzirom da se radi o zdravstvenoj osiguranici Republike Srpske, to je urađeno na Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjaluci.

„Policijska stanica Bosanski Petrovac je jučer obavještena da su prilikom pregleda oštećene na Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci konstatovane povrede koje su nastale kao posljedica silovanja“, saopštili su iz policije. 

Pripadnici MUP-a USK su, nakon što su obavješteni o tome, jučer ponovo lišili slobode I.R. i nad njim je zavedena kriminalistička istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanja. Dalji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastavili su istražioci Sektora kriminalističke policije USK, a u slučaj je uključeno i Tužilaštvo USK.

Iz UKC RS su danas naveli da je 10.decembra u osam časova privatnim vozilom u Urgentni centar ove zdravstvene ustanove dovezena pacijentica K.M. (81). „Pacijentica je pregledana, te su joj zbrinute povrede desnog kuka i oba koljena nakon čega je upućena na pregled u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.  Prema informacijama iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo, a po nalogu Policijske Uprave Banjaluka obavljen je ginekološki pregled pacijentice uz prisustvo inspektora, nakon čega je otpuštena iz UKC RS“, saopštili su iz UKC RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije