Hronika

"Opljačkao komšinicu pa ukradenim TV-om platio auto-mehaničaru"

"Opljačkao komšinicu pa ukradenim TV-om platio auto-mehaničaru"
Foto: Arhiva | "Opljačkao komšinicu pa ukradenim TV-om platio auto-mehaničaru"

ZAVIDOVIĆI - Opštinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv Nijaza Muminovića (36), koja ga tereti da je pod okriljem noći u Maglaju upao u kuću komšinice B.E., za koju je znao da je u inostranstvu, te ukrao veći broj stvari, uključujući i TV plazmu, koju je potom dao Erzinu Husiću (35) za popravku vozila.

U optužnici, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, navedeno je da se teška krađa dogodila u novembru prošle godine.

"Muminović je nasilno otvorio prozor u prizemlju kuće pa ušao unutra, te ukrao motornu pilu, kuhinjsku napu, električnu ugradbenu peć sa staklenim ringlama, mikrovalnu ugradbenu peć, ugradbenu mašinu za pranje posuđa, tepih, inoks tavu, električni roštilj, četiri muške košulje, duksericu, štapni mikser, kutiju sa tiplama, sjekiru, torbicu sa sitnim bravarskim alatom, TV plazmu marke FOX sa daljinskim i TV plazmu marke VEST40 sa daljinskim", navodi se u optužnici.

Uz Muminovića optužen je i Husić, pošto je, kako ga terete, iako je to znao, od Muminovića uzeo na ime usluge za popravku vozila TV plazmu FOX sa daljinskim, za koje je, tvrdi se, znao da ih je Muminović ukrao iz kuće njihove komšinice B.E.

"Zatim je dogovorio prodaju i drugih stvari koje potiču iz te krađe. Sa T.D. iz Doboja dogovorio je prodaju motorne pile, kuhinjske nape, električne ugradbene peći, mikrovalne ugradbene peći i ugradbene mašine za pranje posuđa", istaknuto je u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Te stvari je, dodaje se, osim ugradbene mašine za pranje posuđa, svojim vozilom Muminović odvezao i prodao T.D. za 300 KM.

"Ta mašina nije mogla stati u vozilo Muminovića te ju je naredni dan svojim vozilom dovezao i Husić, a T.D. je tada dao još 100 KM", ističe se u optužnici.

Potom je, dodaje se, dogovorena i prodaja TV plazme VEST40, sa daljinskim.

"Nju je zatim svojim vozilom Muminović odvezao i prodao B.F. u Tešnju za 150 KM", naglašeno je u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije