Hronika

Optužen da je audijem usmrtio vozača u Brčkom

Optužen da je audijem usmrtio vozača u Brčkom
Foto: N.N. | Optužen da je audijem usmrtio vozača u Brčkom

BRČKO - Potvrđena je optužnica protiv Dušana Ilića (21) iz Brčkog koja ga tereti da je prije dva mjeseca u ovom gradu, u Ulici Bijeljinska, automobilom kojim je upravljao usmrtio Slavena Marčetu (37).

Optužnicom  Tužilaštva Brčko distrikta, potvrđenom pred brčanskim Osnovnim sudom, Ilić je optužen za ubistvo za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina pa do gornje granice ove kazne koja iznosi 20 godina. 

Optužnica ga tereti da je 16. maja oko 21.20 sati, kada je Marčeta nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz svog vozila, naglo krenuo automobilom Audi VII kojim je upravljao, te prednjim dijelom udario Slavena i oborio na tlo.

Iliću se stavlja na teret da je potom prešao pneumatikom preko nogu Marčete, vozeći se i unazad, nakon čega je, po optužnici, pobjegao u pravcu Bijeljine, dok je Marčeta zadobivši povrede glave usljed pada kroz nekoliko sati preminuo.

"Pošto je sutradan uhapšen i doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac je Ilića ispitao i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu da mu odredi pritvor usljed opasnosti od bjekstva, što je ovaj sud u cjelosti prihvatio", potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Tužilaštvo je zatražilo i produženje pritvora optuženom, a Sudu je predložilo da trajno oduzme automobil Audi VII, vlasništvo preduzeća "Zoka Plastika" Brčko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije