Hronika

Optužen da je automobilom namjerno ubio sugrađanina

Optužen da je automobilom namjerno ubio sugrađanina
Foto: Pixabay | Optužen da je automobilom namjerno ubio sugrađanina

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Irmana Žerića iz Bihaća, koji je optužen za krivično djelo ubistvo, te je donio rješenje kojim mu se za dva mjeseca produžava pritvor u kojem se nalazi od početka jula ove godine.

Optuženom se stavlja na teret da je 30. juna 2023. godine u Ulici Hasan-bega Biščevića u Bihaću, upravljajući automobilom FIAT stilo, namjerno udario Elvisa Bajramovića i nanio mu povrede od kojih je ovaj naposlijetku preminuo.

Optužnica ga tereti da je ovo krivično djelo počinio sa predumišljajem, te da se automobilom uputio iz pravca grada u naselje Sokolac, gdje je Bajramović živio, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica koje su imali.

Kada ga je uočio na ulici, udario ga je prednjim dijelom automobila, nakon čega je oštećeni pao na haubu vozila i prednje vjetrobransko staklo, a potom i na asfalt, pa je tako zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo dan kasnije.

Žerić se potom odvezao s lica mjesta i kasnije je na društvenim mrežama slao poruke kako je Bajramovića udario automobilom i na taj način mu se osvetio.

Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza.

Zbog okolnosti koje izazivaju strah da bi osumnjičeni mogao ponoviti ovo krivično djelo, te zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, Kantonalni sud je odlučio o produženju pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije