Hronika

Optužen da je betonskom pticom razbio prozor i komšinici oteo 900 evra

Optužen da je betonskom pticom razbio prozor i komšinici oteo 900 evra
Foto: Ilustracija | Optužen da je betonskom pticom razbio prozor i komšinici oteo 900 evra
Ljiljana Radić

ZVORNIK - Dejan Simić iz Zvornika optužen je za razbojničku krađu, odnosno da je komšinici Mari N. provalio u kuću i oteo joj 900 evra, a nju pritom udario i ugurao u drugu sobu.

Protiv Simića je optužnicu podiglo Okružno tužilaštvo Biljeljina, a potvrdio Osnovni sud u Zvorniku.

Prema navodima optužnice, sve se desilo 4. jula 2021. godine jedan sat iza ponoći  do 1.40 u zaseoku Mihajlovići, u mjestu Jardan, kada je optuženi došao do kuće oštećene. Kako se navodi, upotrebom fizičke snage i betonske figure u obliku ptice razbio je prozor  na kući i rukom otvorio prozor kroz koji je ušao u  kuću. U optužnici se navodi da je ukrao muški kožni novčanik iz sobe koji je bio na komodi iza televizora, a da je prethodnog dana, kada je boravio u Marinoj kući, vidio gdje je ona ostavila novčanik. U novčaniku je bilo 900 evra, a u krađi ga je zatekla Mara N., prema kojoj je upotrijebio silu.

Prema optužnici, na naročito drzak način je uhvatio Maru za donju vilicu i odgurnuo je od sebe, te joj nanio laku tjelesnu povredu u vidu ogrebotine. Potom je optuženi kroz dnevni boravak ušao u drugu sobu,  gurnuo vrata prema Mari, kako bi je onemogućio da uđe u tu  sobu, te izašao kroz otvoren prozor.

Kod njega su pripadnici PS Zvornik pronašli ukradene predmete.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije