Hronika

Optužen da je izudarao policajca i slupao voki-toki

Optužen da je izudarao policajca i slupao voki-toki
Foto: Arhiva | Optužen da je izudarao policajca i slupao voki-toki

SOKOLAC - Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Gorana Ždrale (34), koja ga tereti da je prvo nogom, a onda i šakom udario policajca te slupao MUP-ovu ručnu radio-stanicu, takozvani voki-toki.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obuhvaćen je i Miloš Jevtović (34), kojeg terete da je zaprijetio da će "svu policiju ubiti".

Goran Ždrale, zvani Gogo, optužen je da je napad izveo 23. januara prošle godine, oko 22 sata, ispred ugostiteljskog objekta u Karađorđevoj ulici u Istočnom Sarajevu te da je bio vidno pijan.

"Oglušio se o naredbu policajaca A.M. i S.S. da im da na uvid ličnu kartu s ciljem legitimacije, nakon čega je S.S. rukama odgurnuo, a zatim tog policajca desnom nogom udario u desnu natkoljenicu", ističe se u optužnici.

Sudeći po optužnici, policajac S.S. pokušao je staviti pod kontrolu Ždralu, ali se optuženi nije predavao.

"Ždrale mu je iz futrole na opasaču izvukao ručnu radio-stanicu marke Hytera, vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te je bacio na beton, čime ju je oštetio, a nakon toga policajca zatvorenom pesnicom udario u glavu, odnosno tjeme", naglašeno je u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Jevtovića terete da je tada, takođe vidno pijan, a tokom hapšenja Ždrale, prijetio napadom na policiju.

"Policajcima S.S. i A.M. kao i policajcima M.A. i K.D. koji su im pružali asistenciju, obratio se riječima: 'Je..m li vam majku svima, pobiću vas ako budete priveli Gorana, svu policiju ću ubiti, kunem vam se'", istaknuto je u optužnici.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", ovu optužnicu Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo podiglo je početkom prošlog mjeseca, a Osnovni sud u Sokocu ju je potvrdio prije nekoliko dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije