Hronika

Optužen da je pijan autom usmrtio četiri osobe

Optužen da je pijan autom usmrtio četiri osobe
Foto: N.N. | Optužen da je pijan autom usmrtio četiri osobe

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Bobana Đekića (27) iz Prnjavora, koja ga tereti da je pijan skrivio nesreću u kojoj je nastradala porodica iz Srbije.

Nesreća se desila 27. avgusta 2023. godine, oko 20.30 časova u mjestu Donji Štrbci kod Prnjavora  kada je optuženi udario pasatom u zadnji dio pežoa dok ga je gurao A.J. (19) a u kojem su bili D.J. (23), V.J. (49) i sedmogodišnje dijete S.J.

Đekića terete zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja, a optužnicu je potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Pema optužnici, Đekić je vozio sa koncentracijom alkohola u krvi preko 1,50 g/kg i kretao se brzinom koja je preko 50 km/h bila iznad dozvoljene a što je za posljedicu imalo smrt četiri osobe.

Kretao se iz pravca Dervente ka Prnjavoru, u stanju srednjeg pijanstva i brzinom od oko 142 km/h, iako je dozvoljena brzina kretanja na toj dionici puta 80 km/h.

Usljed toga je u blizini raskrsnice sa  lokalnim putem Štrpci – Glogovac, naletio na pežo koji je imao namjeru skretanja u lijevo na autobusko stajalište.

Pežo na zadnjoj strani nije imao uključenu svjetlosnu signalizaciju, a u tom momentu ga je gurao A.J. koji  nije bio obilježen svjetloodbojnim prslukom.

U pežou je na mjestu vozača sjedio D. J. čija vrata su bila otvorena, a na zadnjim sjedištima su se nalazile V. J. i dijete S. J.

Đekić je  bez kočenja prednjim desnim dijelom svog vozila udario u  pješaka A.J., u predjelu zadnje strane nogu i gotovo istovremeno sa prednjim središnjim dijelom auta udario u zadnji lijevi dio pežoa.

Usljed udara je A.J. nabačen na pasata, odbačen u desni putni kanal te je na licu mjesta preminuo od zadobijenih povreda.

Pasat se zaustavio u kanalu sa desne strane kolovoza a pežo se usljed siline udara nastavio zarotirao, prešao u lijevu traku, vratio i zaustavio u desnoj traci.

Vozač D.J. je od siline udara glavom udario u prednje vjetrobransko staklo i ispao iz vozila na te zadobio teške povrede usljed kojih je preminuo narednog dana.

Žena V.J. i djevojčica su ostale zaglavljene u pežou, a V.J. je usljed teških povreda preminula na licu mjesta u kolima hitne pomoći dok je dijete preminulo tokom transporta iz Doma zdravlja Prnjavor u Univerzitetsko-klinički centar Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije