Hronika

Optužen da je ubio vlasnika kafića

Optužen da je ubio vlasnika kafića
Foto: Arhiva | Optužen da je ubio vlasnika kafića

MODRIČA - Perica Simčević (29) iz Šamca optužen je da je hicem iz pištolja ubio Marka Radoša, vlasnika modričkog kafića "Colosseum".

Simčevića terete za zločin koji se dogodio u noći između 24. i 25 jula, a osim za ubistvo, optužen je i za nanošenje povreda te nedozvoljeno držanje oružja.

Kako se navodi, svemu je prethodila njegova rasprava sa O.E., a zatim i verbalni sukob sa Ć.N.

Simčević je, dodaje se, bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usljed teškog pijanstva, sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,82 g/kg, odnosno 2,98 promila.

"Simčević odlazi do ulaza u šank, gdje dolazi do naguravanja između njega i Ć.N., da bi u jednom momentu optuženi okrenuo leđa Ć.N. te iz platnene torbice sa remnikom, koju je donio sa sobom tokom dolaska u ugostiteljski objekat, izvadio pištolj sa naknadno ugrađenim kompenzatorom trzaja i gumenom oblogom rukohvata. Pištolj je neovlašteno nosio sa sobom, odnosno za njega nije imao oružni list, odnosno dozvolu za držanje oružja", ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, sa pištoljem u desnoj ruci okreće se prema Ć.N. i kreće prema njemu sa ispruženom desnom rukom u kojoj drži pištolj usmjeren prema glavi Ć.N. repetirajući pištolj.

"Sa cijevi pištolja udara Ć.N. u glavu, nanijevši mu povredu u vidu oguljotine kože, odnosno laku povredu", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Potom, dodaje se, dolazi do naguravanja između više lica, a prilazi im Marko Radoš.

"Simčević u tom momentu u desnoj ruci drži pištolj usmjeren prema tijelu Radoša, svjestan da je pištolj prethodno repetirao, čime je metak potisnuo u cijev, i da povlačenjem okidača na pištolju koji je usmjeren prema tijelu Radoša može da ga ubije, na šta i pristaje", dodaje se u optužnici.

Kako se dalje navodi, u tom momentu, dok je razmak između cijevi pištolja i tijela Radoša iznosio najviše 15 do 20 cm, ispaljuje jedan metak.

"Pogodio je Radoša u prednju desnu stranu grudnog koša, nanijevši mu na taj način prostrijelinu ranu koja se kanalom između petog i šestog rebra desne strane grudnog koša nastavljala u grudnu duplju", ističe se u optužnici.

Radoš je na licu mjesta iskrvario i podlegao. Podsjetimo, kako su "Nezavisne" ranije objavile, kobne noći, prema nezvaničnim informacijama, ubijeni muškarac proslavljao je rođenje prvog djeteta.

"Divan mladić, pošten i vrijedan. Supruga mu se tek porodila i trebalo je da bude sreća i veselje, a ne ovolika tuga. Ne vjerujem da je zbog ove situacije i vidio dijete. Čula sam da je toj nesrećnoj ženi pozlilo kada su joj saopštili ovu tragičnu vijest", kazala je ranije mještanka Modriče koja je željela da ostane anonimna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije