Hronika

Optužen da je uz prijetnju nožem opljačkao market

Optužen da je uz prijetnju nožem opljačkao market
Foto: Ilustracija | Optužen da je uz prijetnju nožem opljačkao market

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Saše Gmitrovića (23) iz Travnika zbog sumnje da je početkom maja u Brčkom, uz prijetnje nožem, počinio razbojništvo u marketu trgovinskog lanca Željo.

Gmitrović je optužen da je 3. maja u ulici Marina Držića, radi sticanja imovinske koristi počinio razbojništvo nad radnicom trgovine Sunce, u sastavu marketa Željo, u brčanskom naselju Eš. Njemu se stavlja na teret da je oko 21:00 sat ušao unutra s maskom na licu i prijeteći nožem od radnice Ž.A. zahtijevao da mu preda novac. Usljed prijetnje i bojazni za vlastiti život, oštećena radnica predala mu je iznos od oko 400 KM, nakon čega je Gmitrović pobjegao.

Gmitrović je ubrzo otkriven i procesuiran za krivično djelo razbojništva (iz člana 283 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

Nakon sprovedene istrage, Tužilaštvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv njega i dostavilo je na daljnji postupak Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cjelosti potvrđena.

Podsjećamo da je nedavno po optužnici ovog tužilaštva Samir Nezirović (21) iz Brčkog pravosnažno osuđen za razbojništvo počinjeno na sličan način u kladionici Bet live u centru ovog grada. On je kažnjen godinom zatvora što je 22. juna, sat prije ponoći, iz kladionice oduzeo 340,00 KM, nakon što je upotrebom noža prijetio radnici, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta, prenosi "Klix.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije