Hronika

Pratite nas na Google news

Optužen da je ženu ubio sa 39 udaraca čekićem i 13 uboda nožem

Optužen da je ženu ubio sa 39 udaraca čekićem i 13 uboda nožem
Foto: Avaz | Ženu ubio sa 39 udaraca čekićem i 13 uboda nožem
Ljiljana Radić

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Sarajlije Sulejmana Ljubovića (65) zbog ubistva supruge Suade, koju je usmrtio udarajući čekićem 39 puta te je 13 puta izbo nožem.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ga tereti da je ubistvo počinio 14. decembra prošle godine.

Zločin se desio u periodu od 10 do 10.55 u porodičnoj kući na području opštine Centar.

Prema optužnici, nakon kraće verbalne rasprave sa svojom suprugom, s kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu, u namjeri da je ubije, on je uzeo čekić dužine  28,5 centimetara.

"Udarcima čekićem supruzi je nanio 39 razderno-nagnječnih rana u predjelu kože glave, od kojih je 12 rana dubljeg karaktera, sa 12 impresivnih preloma lobanje u području lijevog tjemena i potiljačnom dijelu", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje u optužnici, zatim je udarcima nožem dužine oštrice 12,5 centimetara zadao supruzi 13 ubodnih rana.

"Rane su u predjelu grudnog koša, sredine brade lijevog gornjeg kvadranta trbuha i lijeve natkoljenice. Od tih ubodnih rana grudnog koša četiri ulaze u grudnu šupljinu i oštećuju lijevo plućno krilo, srčanu ovojnicu i prečagu i jedna ubodna rana trbuha probila je trbušnu stijenku i oštetila trbušnu maramicu", navodi se u optužnici.

Dodaju da je optuženi bio svjestan da je na takav način može usmrtiti, što je i htio, usljed čega je kod žene nastupila nasilna smrt usljed povrede glave i mozga.

Uz optužnicu, postupajući tužilac je predložio sudu produženje mjere pritvora optuženom Ljuboviću.

Podsjetimo da je on ranije priznao da je počinio krivično djelo, a policija je pronašla nož i čekić na licu mjesta u porodičnoj kući.

Njihove komšije ranije su ispričale medijima da je nesretna žena godinama trpjela fizička i psihička maltretiranja.

Ljubović je navodno bio sklon alkoholu, a komšije su ispričale da su imali velike nesuglasice u braku. Suada je navodno morala svakodnevno da se pobrine da njen suprug ima piće jer bi u suprotnom trpjela uvrede i fizičke napade.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije