Hronika

Optužen za ranjavanje tiktokera Mirze Hatića

Optužen za ranjavanje tiktokera Mirze Hatića
Foto: Printscreen Video | Optužen za ranjavanje tiktokera Mirze Hatića

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Jasmina Ćatića zbog ranjavanja tiktokera Mirze Hatića koji je, inače, stari policijski znanac.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo Ćatića tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti odnosno da je 19. septembra 2023. godine oko 11.37 časova u bašti jednog usgostiteljskog objekta u Starom Gradu pucao u muškarca.

"U tom momentu bio je okupljen veći broj ljudi. Prišao je sa leđa M.H., koji je sjedio u bašti, a potom iz torbice izvadio pištolj koji je uperio prema njemu. Nakon što mu je M.H. rekao da ostavi pištolj i da se pobiju, optuženi mu se obratio riječima: Ti ćeš dobiti svoje. Nakon toga ispalio je najmanje dva hica u pravcu nogu M.H.", navodi se u optužnici.

Muškarac je zadobio lake povrede.

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je optuženom produžio pritvor.

"Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje četiri svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 40 materijalnih dokaza", navode iz Tužilaštva.

Hatić je nakon pucnjave objavio nekoliko videa na društvenim mrežama TikTok i Instagram, a na jednom od snimaka je opisao napad.

"Onaj pištolj stoji onako dolje, ja mu otmem onaj pištolj, uperim u njeg' i kontam: 'Allahu moj sačuvao si me, nije me ubio' i dam mu kažem neću te prijaviti, evo ti ova utoka m*š odavde", rekao je Hatić tada.

Hatić je od ranije poznat po krivičnim djelima ali kako je sam tvrdio povukao se iz kriminala te je ideju za posao, odnosno zaradu pronašao u TikToku i YouTubeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije