Hronika

Optužen za udes u kojem su povrijeđene tri osobe

Optužen za udes u kojem su povrijeđene tri osobe
Foto: Pixabay | Optužen za udes u kojem su povrijeđene tri osobe

ISTOČNO SARAJEVO - Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Edisa Ravmanovskog (24) koji se sumnjiči da je prilikom vožnje mercedesa prešao u suprotnu traku i tako izazvao saobraćajnoj nezgodu u kojoj su tri osobe povrijeđene.

Kako se navodi u optužnici, 2. januara oko 8.40 časova, na području Pala, na dionici puta Bistrica-Pale, iako je bio svjestan da svojom radnjom može učiniti krivično djelo, olako držao da do toga neće doći ili da će moći spriječiti.

"Upravljajući mercedesom CLA, vlasništvo jedne firme prouzrokovao je saobraćajnu nezgodu, tako što brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju puta i drugim saobraćajnim uslovima i da tako vozilo može blagovremeno zaustaviti pred svakom preprekom, usljed čega je prešao na suprotnu stranu kolovoza, odnosno u lijevu saobraćajnu traku i time ostvario kontakt sa BMW- om kojim je upravljao A.G., državljanin Slovenije. Tom prilikom F.M. i B.S. su teško povrijeđene, a F.S. lakše ", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je nehatno, kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni saobraćaj pa je kod drugog nastupila teška tjelesna povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije