Hronika

Optužen zbog prijetnji tužiocu: Ostroga mi odoh po pušku, ubiću ga

Optužen zbog prijetnji tužiocu: Ostroga mi odoh po pušku, ubiću ga
Foto: Arhiva/Ilustracija | Optužen zbog prijetnji tužiocu: Ostroga mi odoh po pušku, ubiću ga

​BANJALUKA - Zoran J. iz Trebinja optužen je da je prijetio da će uzeti pušku i ubiti tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju riječima: "Odoh kući po pušku, ubiću M.P. Ostroga mi, odoh po pušku, ubiću ga“.

Protiv njega je podiglo Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala koja ga tereti za krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca, a potvrdio je Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

Prema navodima optužnice,  on je  10. juna ove godine u Trebinju u 16.15 časova, prijetio ubistvom M.P., okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

"Putem telefona pozvao je B.M., koja obavlja funkciju okružnog javnog tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, koju od ranije poznaje. U toku razgovora sa istom izrazio svoje nezadovoljstvo radom i postupanjem M.P, u vezi sa njegovim postupanjem kao tužioca u krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koji se vodi protiv D.B. a zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti", navodi se u optužnici.

U tom predmetu oštećena strana je bio Zoran J., te je prilikom razgovora sa B.M. prijetio da će ubiti tužioca M.P.

"Prijetio je riječima: Odoh kući po pušku, ubiću M.P, Ostroga mi, odoh po pušku, ubiću ga pa nakon što mu je B.M rekla da se smiri, isti je nastavio da prijeti ubistvom javnog tužioca M.P., riječima: Odoh uzeti pušku i ubiti ga, bolje mi je u zatvoru, imam besplatan smještaj i hranu, svoju djecu sam obezbijedio sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu", navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je prijetnju ubistvom javnog tužioca je iznio u vezi sa vršenjem njegove službene dužnosti u navedenom krivičnom predmetu.

B. M. je, kako se navodi, odmah o svemu obavijestila oštećenog M.P., što je kod njega izazvalo osjećaj životne ugroženosti zbog čega je slučaj prijavio Policijskoj upravi Trebinje.

"Dakle, ozbiljno prijetio da će napasti javnog tužioca u vezi sa vršenjem tužilačke dužnosti, a djelo je izvršeno uz prijetnju ubistvom, čime bi učinio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca", zaključeno je u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije