Hronika

Optužena supruga Zijada Turkovića

Optužena supruga Zijada Turkovića
Optužena supruga Zijada Turkovića

SARAJEVO - Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu portiv Šejle Turković, supruge Zijada Turkovića osumnjičenog vođe zločinačke organizacije.

Turkovićeva je optužena zbog napada na advokata Izeta Baždarevića, saopšteno je u petak iz sarajevskog tužilaštva.

"Optužnica Šejlu Turković tereti da je u septembru 2010. godine ispred sudnice Suda BiH verbalno napala advokata Izeta Baždarevića optužujući ga da je nagovarao svjedoke da svjedoče protiv njenog supruga Zijada Turkovića, te prijetila smrću oštećenom i njegovoj porodici", navedeno je u saopštenju iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

U optužnici piše da se Šejla Turković povišenim tonom obratila Baždareviću govoreći mu da je zločinac, da je nagovarao svjedoke da svjedoče protiv njenog muža.

"Obratila mu se prijeteći i gestikulirajući prstom da će mu se osvetiti, kao i da će ubiti i njega i njegovu porodicu i da u to bude siguran", piše u optužnici protiv Šejle Turković.

Turkovićeva tvrdi da nikome nije prijetila.

Optužnicu smatram kao vid pritiska u slučaju protiv mog supruga, rekla Turkovićeva

Kaže i da je optužnica protiv nje podignuta nakon što je nedavno u intervjuu "Nezavisnim" optužila tužitelja Tužilaštva BiH Olega Čavku da je od njenog supruga uzeo 30.000 eura.

"Optužnica je podignuta kako bi mene kao svjedoka diskvalifikovali. Ja nikome nisam prijetila. Niko me u vezi sa ovim slučajem nije ni saslušao. Glavni svjedok je Čavkin prijatelj. Ovu optužnicu smatram kao vid pritiska u slučaju protiv mog supruga", izjavila je Šejla Turković.

Zijad Turković je uhapšen u septembru prošle godine u Sarajevu. Tužilaštvo BiH sumnjiči ga da je vođa zločinačke organizacije odgovorne za najmanje pet ubistava.

Osumnjičen je i za krađu oko 2,5 miliona KM 2007. godine iz Kargo centra Sarajevskog aerodroma, trgovinu drogom, iznudu i za pokušaj ubistva.

Iz Tužilaštva BiH u četvrtak su najavili skoro podizanje optužnice u ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije