Hronika

Optuženi Stojčinović i Jeličić: Banjaluka oštećena za milione

Optuženi Stojčinović i Jeličić: Banjaluka oštećena za milione
Foto: Ilustracija | Optuženi Stojčinović i Jeličić: Banjaluka oštećena za milione
Dragan Sladojević Dragan Sladojević

BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv Mirka Stojčinovića, nekadašnjeg zamjenika pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, i pomoćnika pravobranioca Borislava Jeličića, a koja ih tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Protiv njih je optužnicu podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Optužnica Stojčinovića tereti da je preduzećima "Naš dom" i "Građa" omogućio da na sebe uknjiže nekretnine, čime je grad Banjaluka oštećen za više od 7,5 miliona KM.

Stojčinović je optužen i da se zajedno sa Jeličićem u predmetu "Poljoprivredna škola" odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ne obavještavajući o tome grad Banjaluku, što znači da za takav potez nije imao saglasnost gradskih vlasti.

Jeličić je, podsjetimo, uhapšen 26. jula, tokom davanja iskaza nakon što je MUP iz Pravobranilaštva izuzeo predmet "Poljoprivredna škola", dok je Stojčinović uhapšen početkom tog mjeseca zbog sumnje da je u više navrata propustio da podnese tužbe ili obavijesti gradske vlasti o ishodu sudskih sporova, zbog čega je grad Banjaluka izgubio milione.

Gradska uprava Banjaluka je prije nekoliko godina pokrenula spor zbog prometovanja zemljišta koje je bilo u vlasništvu grada, a za koje je Poljoprivredna škola imala pravo korišćenja. Zemljište je prodato kompaniji "Bingo", koju je grad tužio, kao i Poljoprivrednu školu.

"Bingo" je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od grada odštetu od 20 miliona KM, a kako ga terete, Stojčinović je, bez znanja grada, prihvatio odluku o poravnanju. Jeličić je u to vrijeme radio na ovom predmetu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije