Hronika

Optuženi da su na švercu droge zaradili 32.496 KM

Optuženi da su na švercu droge zaradili 32.496 KM
Foto: Arhiva | Optuženi da su na švercu droge zaradili 32.496 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optuženicu protiv Gorana Goranovića (42) i Željka Stavrića (35), koja ih tereti da su na prodaji droge zaradili 32.496 KM.

Optuženi se terete da su od početka 2020. godine, pa sve do 25. februara ove godine, djelujući kao organizovana grupa ljudi, više puta nabavljali kanabis i kokain sa područja Crne Gore i Srbije, a potom ih dalje rasturali u BiH.

"Prema prikupljenim dokazima i rezultatima istrage, optuženi su nakon krijumčarenja drogu skladištili i za veće ugovorene iznose prodavali na narko-tržištu, te tako stekli 32.496 KM", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Optuženi su, dodaje se, drogu krijumčarili u različitim količinama, najčešće od nekoliko stotina grama do nekoliko kilograma, te je prodavali za iznose od 750 evra do 15.800 KM.

"Najčešće su koristili šifrovane termine kojim su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i mjesto i vrijeme susreta radi preuzimanja i isplate cijene za kupljene droge", rekli su iz Tužilaštva BiH, te dodali da je optužnica proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Oni su, kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", pali u akciji "Glumac", koju je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) izvela 25. februara na području Šamca i Odžaka.

Pretresli su tada policajci i inspektori stambene i poslovne objekte i pokretne stvari i uhapsili sedam lica, osumnjičenih, kako je navedeno, za organizovani kriminal, odnosno prodaju droge.

"Tokom petresa otkriveno je i privremeno oduzeto  500 grama kokaina, oko tri kilograma marihuane i deset mobilnih telefona", naveli su tada iz SIPA.

Tu akciju, podsjetimo, naredio je Sud BiH, a izvedena je pod nadzorom Tužilaštva BiH, s tim što su tada pripadnici SIPA sarađivali sa kolegama iz Granične policije BiH, te MUP-ova Srpske i Posavskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije