Hronika

Optuženi kralj provalnika i njegov saučesnik

Optuženi kralj provalnika i njegov saučesnik
Foto: Velibor Tripić | Optuženi kralj provalnika i njegov saučesnik

BANJALUKA - Takozvani kralj provalnika Zoran Aleksić (42) iz Banjaluke, i njegov saučesnik i sugrađanin Igor Vučenović (30), optuženi su da su više od pola godine upadali u kuće i krali sve što im se našlo pod rukom, poput novca i nakita.

Optužnicu protiv ovog tandema podiglo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka te je proslijedilo na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje banjalučkog Osnovnog suda.

Terete ih za teške krađe izvedene od decembra prošle do 5. jula ove godine na području tri grada.

"Po prethodnom dogovoru, uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata, ulazili su u privatne objekte, odakle su krali novac, nakit i druge predmete, na štetu građana sa područja Banjaluke, Prijedora i Laktaša", navedeno je u optužnici.

Vučenović i Aleksić uhapšeni su početkom jula u akciji banjalučke policije "Istok 2". Vučenoviću, koji je policiji odranije poznat po dilovanju droge, potom je pozlilo tokom saslušanja u zgradi banjalučke policije, te su ga ljekari Službe hitne medicinske pomoći odvezli uz pratnju i budno oko policijske patrole. Obojica su, kako nam je ranije potvrđeno, već osuđivani.

"Aleksić, zvani Zoka, policiji je zbog krađa poznat najmanje 15 godina. On je bio 'specijalac' za otključavanje stanova. Radio je tako da opljačkani vlasnici i ne primijete da im je neko upao u stan dok ne shvate da im nema stvari u kući. Ipak, u posljednje vrijeme lomi cilindar brave ili ulazi preko balkona. "Pao" je u policijskoj zasjedi, nakon krađe zlata u Omarskoj", otkrio je ranije izvor "Nezavisnih".

Kada su Vučenović i Aleksić uhapšeni, iz policije su potvrdili da je taj tandem izveo najmanje 12 krivičnih djela i to devet teških krađa i tri pokušaja teških krađa.

"Oštećenima su pričinili materijalnu štetu od oko 79.570 maraka", rekao je ranije Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka.

Pretresom kuća, stanova, vozila i pomoćnih objekata u Banjaluci koje koriste provalnici nađeni su mobilni telefoni, SIM kartice, zlatni nakit, kao i garderoba koju su koristili za krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije