Hronika

Optuženi za polijevanje žene benzinom policiji bacio ključeve stana

Optuženi za polijevanje žene benzinom policiji bacio ključeve stana
Foto: Pixabay | Optuženi za polijevanja žene benzinom policiji bacio ključeve stana

BANJALUKA - Čuo sam galamu i da neko doziva pomoć, a na balkonu susjedne zgrade vidio sam ženu u ćošku kako stoji skupljena uz ogradu. Pitao sam je li ona zvala pomoć i je li sve u redu, a ona je samo klimunala glavom, rekao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu svjedok Tužilaštva Ostoja Savić.

On je svjedočio na suđenju Luki Lovri (40), optuženom za pokušaj ubistva supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i pokušao da zapali 12. juna ove godine u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Ispričao je da je shvatio da se nešto dešava pa je pitao je li sama, a ona mu je pokazala rukom prema balkonskim vratima stana.

Kako je rekao, tada je izašao Lovre, rekao mu je da se smiri i da dolazi patrola, te da ne pravi veći problem i da otljuča vrata stana.

"Utom je stigla i patrola, a Lovre je kazao da se zaglavio ključ te nam je bacio ključeve i rekao: 'Eto vam, pa vi otvorite'", ispričao je svjedok.

Svjedok je, inače, policajac te je kolegama sugerisao da budu oprezni i za njima je krenuo ka stanu u kome su bili Lovre i supruga.

Prema njegovim riječima, Lovre im je pomogao da otključaju stan, a kada su ušli osjetili su miris plina ili benzina.

Svjedok je rekao da je Lovre stajao pored vrata, a u susjednoj prostoriji vidio je uplašenu ženu, kojoj je majica bila mokra.

Naveo je da je žena bila uplašena i vidjelo se da se nešto dešava.

"Rekla je da ju je napao Luka, da je došlo do tuče", kazao je svjedok.

Savić je rekao da nije na ženi vidio neke povrede.

"Luka je bio miran više nego uobičajeno, a čak je bio i arogantan kada sam ga pitao je li imao problema s policijom. Nasmijao se i podrugljivo rekao da jeste", kazao je svjedok.

Aleksandar Jokić, branilac optuženog, kazao je da je Tužilaštvo njegovog klijenta optužilo da je na svirep način pokušao da ubije suprugu, a to ničim nije dokazalo.

On smatra da se ovdje radi o krivičnom djelu nasilje u porodici.

Prema optužnici, Lovre je suprugu pokušao da ubije u njihovom stanu. Navodi se da je bio pijan i da se posvađao sa suprugom i vrijeđao je. Nakon toga je bacio na krevet, a ona je pokušala da pobjegne. Otišla je na balkon te dozivala pomoć i molila da zovu policiju.

Telefonom je pokušala da zove pomoć, a optuženi joj ga je oteo, izvadio bateriju i bacio kroz prozor. Kako se navodi, polomio je ključ u bravi ulaznih vrata kako bi onemogućio suprugu da bježi.

Ona je pokušala da šrafcigerom otvori vrata, a on je, kako se navodi, donio flašu s benzinom i polio je po licu, glavi i odjeći. Pobjegla je, stoji u optužnici, u toalet kako bi sprala benzin, a dok je stajala u kadi uočila je plamen po pločicama. Govorio joj je: "Vidiš li šta ja radim zbog tebe."

Žena je tušem gasila vatru, a čak je i on krenuo da joj pomaže. Požar su ugasili i ona je ponovo otišla na balkon.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije