Hronika

Optuženi za smrt pješaka priznao da je popio nekoliko flaša piva

Optuženi za smrt pješaka priznao da je popio nekoliko flaša piva
Foto: Ilustracija/Arhiva | Optuženi za smrt pješaka priznao da je popio nekoliko flaša piva

BANJALUKA - Dragan Vučić (58) iz Banjaluke, kojem se u Okružnom sudu u ovom gradu sudi po optužbama da je pijan vozilom udario i usmrtio komšiju, pješaka Mlađenka Stanarevića (75), nakon nesreće je policajcima priznao da je prije toga popio dva ili tri piva.

To je na suđenju izjavio policajac Vojislav Injac, koji je obavljao uviđaj nesreće.

"Vučić je rekao da u krivini nije reagovao, te da je sletio s puta. Kazao je da nije vidio pješaka, već da je samo osjetio udar u vjetrobransko staklo", rekao je Injac.

Istakao je da je uvidom u vozačku dozvolu vidio da Vučić mora da nosi tokom vožnje naočare, ali ih nije imao.

"Tvrdio je da ih je nosio tokom vožnje, ali ja ih nigdje nisam vidio", rekao je Injac.

Milan Srdić, specijalista sudske medicine, kazao je da je stradali Stanarević preminuo usljed teških povreda glave, mozga i pluća. Kazao je da je imao i prelome više rebara i polomljen kičmeni stub.

Advokat Jasminka Jovišević, koja brani Vučića, prigovorila je nalazu specijaliste Srdića jer nije uzeo u obzir medicinsku dokumentaciju o liječenju stradalog koji je umro devet dana nakon nesreće.

Vještak Milija Radović utvrdio je brzinu kretanja vozila.

"Prije zanošenja brzina vozila je bila 58 kilometara na čas. Ipak, osnovni uzrok nezgode je to što je vozač prešao na bankinu i nije se držao kolovoza", rekao je Radović.

Sin stradalog Mlađenka, Boris Stanarević, kazao je da je njegov otac tog dana otišao u šetnju, a o nesreći ga je obavijestio sestrin sin.

"Optuženi nije poslije dolazio ni pominjao nadoknadu, ali sam čuo da je preko komšija tražio da se sastanemo. Nismo to željeli", rekao je Stanarević te dodao da traži kažnjavanje Vučića.

Prema optužnici, Vučić je u stanju teškog pijanstva, sa 2,46 promila alkohola u krvi, 24. avgusta 2019. godine sletio s puta u Jagarama, kod Banjaluke. Navodi se da je vozilom prešao na makadamsku - travnatu bankinu, te udario Stanarevića. Usljed toga je, dodaje se, pješak preminuo 2. septembra 2019.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije