Hronika

Optuženi za ubistvo Miroslava Lazarevića koristili i američke SIM kartice

Optuženi za ubistvo Miroslava Lazarevića koristili i američke SIM kartice
Foto: NN Arhiva | Optuženi za ubistvo Miroslava Lazarevića koristili i američke SIM kartice

BANJALUKA - Saša Vidović (35) i Aleksandar Bulatović (31), optuženi za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), a koji je prošle jeseni izrešetan iz automatske puške u Istočnom Novom Sarajevu, koristili su telefonske SIM kartice operatera iz Holandije, SAD i Njemačke.

To je danas rečeno u Okružnom sudu Banjaluka, gdje se ovom dvojcu sudi. Vještak za telekomunikacije Jelena Ilić potvrdila je da su oni koristili blekberi mobilne telefone, iz kojih se nisu mogli iščitati svi podaci, te da su se s tim uređajima prijavljivali i na mreže bh. mobilnih operatera.

"U BiH su se prijavljivali na lokalne mreže 'BH Telecom' i 'Eronet'. Nisam utvrđivala u kom periodu su optuženi koristili mreže u BiH", navela je Ilićeva.

Republički javni tužilac Dragica Glušac je Sudu predala nekoliko materijalnih dokaza, uključujući i podatke od "BH Telecoma" i "Eroneta" o tome koje su bazne stanice koristili telefoni optuženih, a odbrana se tome usprotivila, tvrdeći da su ti dokazi nezakoniti.

Podsjetimo, optužnica tereti Vidovića i Bulatovića da su organizovali ubistvo, te da su prvo ukrali BMW X5, kojim su se dovezli do Istočnog Novog Sarajeva, i napravili sačekušu, te ubili Lazarevića, a onda pobjegli u Sarajevo i zapalili taj terenac s oružjem i municijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije