Hronika

Pratite nas na Google news

Optuženima za šverc droge predloženo 14 godina robije

Optuženima za šverc droge predloženo 14 godina robije
Foto: Ilustracija | Optuženima za šverc droge predložno 14 godina robije
N.N.

SARAJEVO - Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga te su za njih predložene kazne od ukupno 14 godina zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U tužilaštvu dodaju da je predložena i novčana kaznu od 40 000 KM i oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

"U predmetu za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, trojica optuženih su u prisustvu advokata sporazumno priznali krivicu te u potpunosti priznali odgovornost za kaznena djela za koja ih tereti optužnica Tužilaštva BiH", dodaje se u  saopštenju.  

Za Đ.R. predložena je kazna zatvora u trajanju od šest godina, novčana kazna u iznosu od 40 000 KM, te oduzumanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 6.000 evra, navode u Tužilaštvu BiH i dodaju da je za V.S. predložena kazna zatvora u trajanju od tri godine i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 350 evra.  

Kako dodaju za T.M. je predložena kazna zatvora u trajanu od pet godina i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.000 evra.   "Optuženi se nalaze u pritvoru, a nakon prihvatanja sporazuma, biće upućeni na izdržavanje kazne", navedeo je u saopštenju.  

Protiv prvooptuženog V.B. (33) u Pljevljima, postupak se nastavlja.  

Sporazumno priznanje odnosi se na predmet iz 2018. godine, kada je u mjestu Krupac, u Istočnom Sarajevu, u noći između 7. i 8. oktobra, zaustavljen kamion crnogorskih registarskih oznaka, u kojem je otkriveno i zaplijenjeno oko 800 kilograma marihuane-skanka.  

Zaplijenjena droga biće uništena u zakonskom postupku nakon pravosnažnosti presude.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije