Hronika

Optužnica otkriva detalje za teško ubistvo Šmita

Optužnica otkriva detalje za teško ubistvo Šmita
Foto: N.N. | Optužnica otkiva detalje za teško ubistvo Šmita

PRIJEDOR - Okružni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Marka Momića, Bojana Savanovića i Gojka Šobota u slučaju teškog ubistva Mihajla Stupara zvanog Šmit koje počinjeno na svirep i podmukao način.

Momića terete za teško ubistvo, a Savanovića i Šobota za pomaganje.

Kako se navodi u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor osumnjičeni Momić u namjeri da ubije Stupara početkom marta 2021.godine u Prijedoru, stupio je u kontakt sa Savanovićem sa kojim je dogovorio da mu ovaj obezbijedi ilegalan prelazak granice prema Srbiji.

U skladu sa tim dogovorom Savanović je  06.03.2021. godine dogovorio Momićev ilegalni prelazak preko granice i više puta pozivao R.J. kojeg je obavještavao o vremenu prelaska Momića.

U međuvremenu 09.03.2021.godine Momić je posudio auto dačija pa se sutradan našao sa Stuparom uz obalu Sane, u naselju Raškovac.

Stuparu je nanio više povreda tako što ga je više puta svirepo udarao po tijelu i glavi palicom, rukama i nogama.

Takođe ga je nagazio vozilom po grudima dok se Stupar nalazio u ležećem polažaju na leđima na zemlji.

Kod Stupara su nastupile višestruke povrede na glavi i tijelu, a zbog preloma je Stupar dok je bio živ trpio veliki bol i patnju, te je na kraju nastupila smrt.

Nakon svega optuženi Momić je autom otišao do svoje zgrade u naselju Raškovac, gdje stanuje kao podstanar, pozvao optuženog Šobota da dođe do njega u stan.

On je došao sa jednim muškarcem a Momić je rekao Šobotu da uzme ključeve auta i sapere na autopraonici, te da vozilo vrati osobi od kojeg je posudio,  što je Šobot i učinio, znajući da je auto iskorišteno za izvršenje krivičnog djela.

Momić je pozvao i Savanovića da dođe po njega, a Savanović je došao i odvezao ga u pravcu Bijeljine.

Momić i Savanović su se kako se navodi u optužnici, 11.03.2021.godine, u ranim jutarnjim časovima, na benzinskoj pumpi na ulazu u opštinu Janja, sastali sa D.Z. koji je omogućio Momiću da ilegalno pređe granicu prema Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije