Hronika

Optužnica otkriva stravične detalje pokušaja ubistva Vasiljevića

Optužnica otkriva stravične detalje pokušaja ubistva Vasiljevića
Foto: N.N. | Optužnica otkriva stravične detalje pokušaja ubistva Vasiljevića

ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu protiv Slaviše Juroševića zvanog Beli iz Milića, a koja ga tereti da je sa grupom saučesnika pokušao ubiti Slobodana Vasiljevića u Šekovićima.

Sudeći prema optužnici, koja je u posjedu "Nezavisnih", Vasiljević je brutalno premlaćen nogama i metalnom šipkom, a svemu je prethodio dogovor osumnjičenih na aplikaciji Messenger.

Jurošević je, kako se navodi, optužen da je Vasiljevića pokušao ubiti 2. juna 2019. godine, oko 0.05 časova, zajedno i po dogovoru sa Miljanom Milićem, Stefanom Radovanovićem, Stevanom Garićem, Nebojšom Petkovićem, Milutinom Kandićem, Goranom Čalmićem i Nebojšom Ozimkovićem.

"Prethodno je Ozimković 1. juna u 21.08 putem aplikacije  Messenger poslao Miliću dvije poruke sadržaja: 'Evo mene na lovačkoj večeri u Šekovićima… evo i Vasiljević dođe.' i 'Sad i sjedoše ga među one glavne na čelo.'", navodi se u optužnici koja je u posjedu "Nezavisnih".

Kako se dodaje, nakon toga su se oko 22.30 iz Vlasenice u Šekoviće dovezli Milić, Radovanović i Garić golfom 2, kojim je upravljao Garić. Zaustavili su se, kako se dodaje, na parkingu ispred dvorišta pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice, u kojem je smješten i parohijski dom.

"Jurošević se oko 23 časa, a nakon telefoniranja sa Milićem, koji ih je obavijestio o lokaciji na kojoj se nalazi Vasiljević, dovezao iz Milića u Šekoviće, zajedno sa Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, i to fordom fokus", navodi se u optužnici.

Oni su se, dodaje se, zaustavili i parkirali na parkingu koji se nalazi naspram dvorišta pravoslavne crkve, sa pogledom na ulaz u isto dvorište.

Čekali  su, dodaje se, da Vasiljević izađe iz parohijskog doma, sve dok on nije izašao u crkveno dvorište, kada je Milić, ugledavši Vasiljevića, uzviknuo: "Eno ga!", te je izašao iz vozila i dotrčao do Vasiljevića, a za njim je krenuo i Radovanović.

Milić je, ističe se, iz svoje jakne izvadio metalnu šipku, kojom je Vasiljevića udario u glavu, usljed čega je ovaj pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili da ga zajedno udaraju, i to Milić metalnom šipkom i nogama, a Radovanović nogama.

U tom trenutku, kako se navodi u optužnici, do Vasiljevića, koji je ležao na asfaltu, dotrčao je Jurošević, zajedno sa Garićem, Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, pa su Vasiljevića počeli udarati nogama po tijelu.

Svi su, ističe se, bili svjesni zajedničkog djelovanja i da Vasiljevića na takav način mogu ubiti, što su i htjeli, a u tome su ih spriječili S.D., S.Ž., V.P. i P.R., koji su izašli iz parohijskog doma i krenuli prema njima.

"Zatim je Jurošević, ugledavši te ljude da idu prema njima, zajedno sa Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, otrčao prema parku iz kojeg su prethodno došli, i dalje u pravcu lokalne banke", navodi se u optužnici.

Ističe se da su Milić, Radovanović i Garić dotrčali do golfa, koji je bio upaljen i prednjim krajem okrenut prema cesti, a vrata na suvozačevom mjestu otvorena, te su brzo sjeli u vozilo i Garić ih je velikom brzinom odvezao u pravcu Vlasenice.

Na ovaj način, kako se navodi u optužnici, Vasiljeviću su nanijeli teške povrede: utisnuti prelom kostiju lobanje, manje nagnječenje desnog čeonotjemenog dijela mozga, krvarenje iznad tvrde moždane opne, krvni podliv desne strane lica sa prelomom luka desne jagodične kosti lica, prelom rebra, višedjelni prelom lijeve golenične kosti, prelom lijeve lisnjače i tako dalje.

Podsjetimo, Okružni sud u Istočnom Sarajevu je u novembru potvrdio optužnicu protiv Miljana Milića, Stefana Radovanovića zvanog Japanac, Stevana Garića, Nebojše Petkovića zvanog Pop, Milutina Kandića zvanog Cigo, Gorana Čalmića zvanog Čalma i Nebojše Ozimkovića zvanog Buco. Sada je optužen i Jurošević.

Jurošević je u decembru prošle godine nakon ekstradicionog pritvora provedenog u Grčkoj prebačen u BiH u pritvor. Vasiljević je danima bio u komi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije