Hronika

Optužnica protiv 24 osobe: Tražili "rodicu" umjesto droge

Optužnica protiv 24 osobe: Tražili "rodicu" umjesto droge
Foto: N.N. | Optužnica protiv 24 osobe: Tražili "rodicu" umjesto droge

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv 24 osobe, koja ih tereti da su amfetamin, kokain i kanabis prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama, ali i u kafićima.

Optuženi su koristili šifrovane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, pa je tako, po dostupnim informacijama, kupac dileru, ako bi htio 25 grama, govorio da povede "onu malu rodicu", dok dvije "rodice" znači 50 grama.

Sud je optužnicu potvrdio protiv Samedina Fišića, Malika Mušanovića, Eldina Kusture, Anela Đone, Dževada Haskića, Eldina Veljkovića, Šemse Selimovića, Alena Papića, Alema Kahrovića, Sanina Džabije, Senadina Fišića, Vahidina Gakića, te Emira Milišića.

Optužnica je potvrđena i protiv Ibre Elezovića, Armina Tabaka, Irsana Buzokua, Adija Kahvedžića, Jasmina Hamzića, Harisa Bekteševića, Dženana Kadrića, Seada Hanjalića, Jasmina Žunića, Muhameda Đonke i Jasmine Pintol.

Samedina Fišića i Malika Mušanovića terete da su od oktobra prošle do aprila ove godine na području Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog i Bosanskopodrinjskog kantona organizovali svaki svoju grupu zbog prodaje droge.

Optuženi su, podsjetimo, obuhvaćeni velikom policijskom akcijom "Limit", koja je izvedena u aprilu.

Zanimljivo je da je policija neke od njih zaustavljala neposredno nakon što im je presretnut razgovor, te kod njih pronalazila manju količinu droge. Interesantno je, takođe, da su dileri znali da su pod budnim okom policije, pa je Fišić, kako je ranije objavljeno, angažovao više žena koje su prenosile drogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije