Hronika

Optužnica protiv Jovana Mirosavljevića iz Pelagićeva i ekipe: Krio 740 kilograma droge

Optužnica protiv Jovana Mirosavljevića iz Pelagićeva i ekipe: Krio 740 kilograma droge
Foto: Ilustracija | Optužnica protiv Jovana Mirosavljevića iz Pelagićeva i ekipe: Krio 740 kilograma droge

LUKAVAC - U objektima, vozilu i na parceli koje je koristio Jovan Mirosavljević (54) iz Pelagićeva pronađeno je više od 700 osušenih stabljika marihuane i veći broj pakovanja ove droge, odnosno ukupno oko 740 kilograma, saopšteno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), koje je, osim Mirosavljevića, optužilo još tri osobe.

Opštinski sud Lukavac potvrdio je tu optužnicu protiv Mirosavljevića, te Amira Šiljkovića (46) i Alena Muharemovića (29) iz Lukavca, kao i Emira Turkušića (40) iz Gračanice.

Podsjećamo, 20. oktobra prošle godine tuzlanska policija, u saradnji sa Krim-policijom iz Bijeljine, pretresla je četiri lokacije u Lukavcu, Pelagićevu i Gračanici, a tada je pronađeno i više od 15 kilograma marihuane pripremljene za dalju prodaju.

Već 10 dana kasnije ogromna količine te droge pronađena je na parceli, u objektima i vozilu Mirosavljevića. Postala je to najveća pljenidba te droge u BiH u posljednjih 10 godina.

"Optužnicom se Mirosavljeviću na teret stavlja da je od maja do oktobra 2017. godine u Pelagićevu proizvodio veće količine marihuane, te da ju je pakovao i prodavao većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona i šire, između ostalih i optuženom Šiljkoviću", navode iz Tužilaštva TK.

Šiljkoviću se na teret stavlja da je više puta od Mirosavljevića i drugih osoba nabavljao marihuanu, pakovao je i prodavao većem broju osoba.

"Tokom pretresa njegove kuće u Lukavcu je pronađeno više pakovanja marihuane pripremljene za prodaju, u ukupnoj količini od oko jedan kilogram", navode iz Tužilaštva TK.

Emir Turkušić je optužen da je u istom periodu u Gračanici nabavljao, vagao, pakovao i većem broju osoba prodavao marihuanu, dok se Alenu Muharemoviću na teret stavlja da je u Lukavcu nabavljao marihuanu i heroin, te da je drogu pakovao i prodavao većem broju osoba u TK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije