Hronika

Optužnica protiv bivšeg ljubavnika zbog proganjanja

Optužnica protiv bivšeg ljubavnika zbog proganjanja
Foto: Nataša Martić/Arhiva | Optužnica protiv bivšeg ljubavnika zbog proganjanja

​PRIJEDOR - Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv muškarca Ž.B. zbog proganjanja B.R. sa kojom je bio u intimnoj vezi.

U optužnici se navodi da je Ž.B. od novembra 2018. do kraja 2019. godine pratio i uhodio B.R. sa kojom je prije toga bio u intimnoj vezi, nastojeći da sa njom uspostavi neželjeni kontakt i izazivajući kod nje promjene životnih navika, tjeskobu i strah za vlastitu i bezbjednost njoj bliskih lica.

On je nastojao da sa oštećenom uspostavi kontakt direktno i preko trećih lica, slao joj poruke putem mobilnog telefona i aplikacije Messenger u kojima je tražio da se sastanu i razgovaraju, što ona nije željela.

Optuženi je oštećenu pozivao putem mobilnog telefona, presretao na ulici tražeći da razgovaraju, a kada bi odbila, prijetio je da će ostati bez posla, slao je njenom suprugu SMS poruke i njihove zajedničke fotografije, pozivao njenog maloljetnog sin i majku i slao poruke njenoj drugarici.

Optužnica Ž.B. tereti za krivično djelo proganjanje za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije