Hronika

Optužnica protiv četiri lica zbog trgovine drogom

Optužnica protiv četiri lica zbog trgovine drogom
Foto: N.N. | Optužnica protiv četiri lica zbog trgovine drogom

​BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Davora Erceg, Sergeja Tutnjilović i Željke Erceg zbog sumnje da su vršili neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju marihuane i spida, a istu kasnije prodavali na području RS.

Oni se terete za 'Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja', a u vezi s krivičnim djelom 'Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga', a protiv Davora Erceg i u sticaju sa krivičnim djelom 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Optužnica je podignuta i protiv Nikole Prolić zbog krivičnog djela "Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga".

"Prema navodima optužnice tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, na području Republike Srpske i to na području Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine vršili su neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i spid, a sve u svrhu dalje prodaje iste zainteresovanim kupcima na području Republike Srpske", navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Optužnicom je predloženo da se Sergeju Tutnjilović, Željki Erceg i Davoru Erceg, koji se nalaze u pritvoru, pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

Dva lica za koje postoje osnovi sumnje da su pripadnici iste grupe nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga.

Optužnica je potvrđena je od strane Okružnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije