Hronika

Optužnica protiv tri lica zbog krijumčarenja droge

Optužnica protiv tri lica zbog krijumčarenja droge
Foto: Ilustracija | Optužnica protiv tri lica zbog krijumčarenja droge
Srna

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Stjepana Lazarevića, Bojana Segića i državljanina Srbije Vlastimira Tomića zbog međunarodnog krijumčarenja 15 kilograma skanka.

Optužnica ih tereti za neovlašten promet droge, a Segića i Tomića i za krivično djelo krijumčarenje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženica ih tereti da su od marta do maja vršili neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju skanka, te prevoz, držanje i posredovanje u daljoj prodaji i isporuci droge koju su nabavljali iz Albanije, te distribuisali u BiH i Austriju.

U optužnici se navodi da je Lazarević drogu držao i skladištio, Tomić pronalazio kupce i nudio je na prodaju, a Segić prodavao i isporučivao krajnjim kupcima.

Prema navodima optužnice, optuženi su u tri navrata na području BiH za ugovorene novčane iznose dogovarali otkup i isporuku skanka u ukupnoj količini od 15 kilograma.

Prilikom pretresa porodične kuće optuženog Bojana Segića pronađeno je i oduzeto 45 kilograma uskladištenog folijarnog đubriva - "agrostemina", čija tržišna vrijednost iznosi 32.858 KM.

"Agrostemin" je čamcem preko Drine, bez potrebnih propisanih dozvola i carinske kontrole sa teritorije Srbije u BiH prevozio Tomić po prethodnom dogovoru sa Segićem.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije