Hronika

Pratite nas na Google news

Optužnica protiv tri osobe zbog prometa kokaina

Optužnica protiv tri osobe zbog prometa kokaina
Foto: N.N. | Optužnica protiv tri osobe zbog prometa kokaina
Srna

SARAJEVO - Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv tri lica kojim je stavljeno na teret da su, djelujući kao organizovana grupa, u više navrata pustile u promet više od 500 grama kokaina, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže više od 50.000 KM.

Optužnica je podignuta protiv Nezira Bajraktarija /54/, koji se nalazi u pritvoru, Mersije DŽidić /43/, te Slavice Blagojević /54/, a sve troje su nastanjeni u Sarajevu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se terete da su, nakon što je prvooptuženi Bajraktari, na nezakonit način došao u posjed veće količine kokaina, djelujući kao organizovana grupa, prema njegovim instrukcijama, u više navrata, organizovali skrivanje, krijumčarenje i transport te droge, koju su za dogovorene novčane iznose prodavali na više lokacija u Sarajevu.

Optuženi se terete da su u više navrata u promet stavili ukupno oko 561 gram kokaina, za koji su dobili oko 50.000 KM, čime su stekli nezakonitu imovinsku korist.

Operativnim radom na terenu i sprovođenjem istrage prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, zajedno sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, prikupljeni su dokazi o počinjenim krivičnim djelima koja su optuženima stavljena na teret.

Optuženima je stavljeno na teret krivično djelo neovlašten promet droge.

Tužilaštvo će navode optužbe dokazivati pozivanjem oko 10 svjedoka i stručnih vještaka, te prilaganjem više desetina dokaznih materijala.

Za optužene je zatraženo produženje pritvora, odnosno mjera zabrane, a tokom postupka Tužilaštvo će tražiti trajno oduzimanje i uništavanje zaplijenjene droge, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije