Hronika

Optužnica za prijetnje: "Imam arsenal oružja, pobiću sve policajce"

Optužnica za prijetnje: "Imam arsenal oružja, pobiću sve policajce"
Foto: Ilustracija | Optužnica za prijetnje: "Imam arsenal oružja, pobiću sve policajce"
Dragan Sladojević

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta je podiglo, a brčanski sud potvrdio optužnicu protiv V.V., koja ga tereti da je prijetio da će pobiti sve policajce te govorio da u kući ima arsenal oružja.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", u optužnici se navodi da je on 30. juna ove godine u Brčkom, sa svog mobilnog telefona, ne otkrivajući svoj identitet, tri puta, i to u 8.20, 8.23 i 8.46, nazvao broj 122 u operativno-komunikacijskom centru policije Brčko distrikta.

"Iako ga je policajac smirivao, optuženi je drsko i agresivno, a nalazeći se pri tome u stanju bitno smanjene uračunljivosti i pijanstva, tokom sva tri razgovora, koja su trajala najviše do oko pet minuta, izrekao i uputio ozbiljne prijetnje da će doći u tu policijsku stanicu i pobiti sve policajce", navodi se u optužnici.

Optuženi je, dodaje se, isticao da je on specijalac iz rata iz izvjesne vojne formacije i da je u ratnom periodu doživio da pred njim drugom čovjeku odsijeku glavu te da ozbiljno shvate s kim imaju posla.

Dodaje se da je prijetio i policajcu s kojim je razgovarao i na nacionalnoj osnovi uz navođenje da će mu doći kući i zaklati ga, pominjući da je došao iz ludnice i da je na sve spreman, te da u kući ima arsenal oružja.

"To je osnovano uslovilo podizanjem nužnog nivoa sigurnosti tog dana na terenu i na nivou zgrade policije u Brčkom, a istovremeno izazvalo bojazan za bezbjednost policajca koji su boravili u zgradi policije", ističe se u optužnici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije