Hronika

Optužnice zbog sporne prodaje hotela u Ključu

Optužnice zbog sporne prodaje hotela u Ključu
Foto: Pixabay | Optužnice zbog sporne prodaje hotela u Ključu

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Alije Šljivara i Fersada Delalovića iz Ključa, te privrednog društva "Tempic-FA", također iz pomenutog grada.

Šljivaru se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, dok su Delalović i pomenuta firma optuženi za krivično djelo davanje dara ili drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi kako postoji osnovana sumnja da je Šljivar, kao direktor i odgovorna osoba u privrednom društvu "Stari grad" iz Ključa, sa firmom "Tempic-FA" zaključio ugovor o prodaji hotela "Bašta" za cijenu od 533 hiljade maraka, koja je trebala biti plaćena do 30. juna 2013. godine. Međutim, pomenuta firma nikada nije isplatila ugovoreni novac privrednom društvu "Stari grad", niti je Šljivar, kao direktor društva, zahtijevao isplatu novca.

I pored toga što novac nije isplaćen, Šljivar je s firmom "Tempic-FA", čiji je Delalić direktor, sačinio ugovor kojim im je prenio vlasništvo nad pomenutom nekretninom, te još tri nekretnine čiji je vlasnik "Stari grad".

U optužnici se navodi kako je Šljivar, kao protivuslugu, dobio stanove koji su mu preneseni u vlasništvo. Na osnovu provedene istrage, saslušanja svjedoka i analize materijalnih dokaza, osnovano se sumnja da su optužena lica počinila krivična djela koja im se stavljaju na teret. Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od strane Kantonalnog suda u Bihaću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije