Hronika

Pratite nas na Google news

Oružana pljačka tokom svadbe u Međugorju

Oružana pljačka tokom svadbe u Međugorju
Foto: Ilustracija | Oružana pljačka tokom svadbe u Međugorju
N.N.

MEĐUGORJE - Naoružani maskirani napadači u subotu naveče izveli su spektakularnu pljačku u Herceg etno selu u Međugorju, u kojoj je, prema nezvaničnim informacijama, ukradena veća količina novca.

Pljačka se, navodno, dogodila u vrijeme dok se na prostoru Herceg etno sela odvijalo svadbeno slavlje, što su pljačkaši iskoristili kako bi lakše izveli svoj plan.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije potvrdili su za Večernji.ba da se pljačka dogodila, ali zbog istrage više detalja nisu mogli iznositi u javnost.

"Pljačka se dogodila u subotu u 23.30 kada su tri maskirane osobe naoružane vatrenim oružjem iz sefa u Herceg etno selu otuđile neutvrđeni iznos novca. U toku je uviđaj, poduzimaju se ostale mjere i radnje da se pronađu počinitelji", kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić, dodavši da su ovo jedine informacije koje MUP HNŽ-a može iznijeti u javnost. Pljačka u Herceg etno selu nedaleko od Međugorja samo je još jedna u nizu koja se posljednjih mjeseci dogodila na području Hercegovine.

Podsjećamo, krajem marta u Bišću Polju u Mostaru dogodila se oružana pljačka skladišta u kojoj je čak došlo i do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom ranjen je i zaštitar koji je radio na osiguranju objekta.

Razbojnici su tom prilikom otuđili kombi pun cigareta, a policija je nedugo nakon pljačke pronašla prazan kombi na području Slipčića. Početkom istog mjeseca izvršena je i spektakularna pljačka bankomata na objektu Binga, takođe u Bišću Polju.

Bankomati su sve češće na udaru pljačkaša u Hercegovini.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije