Hronika

Oružje pronađeno u Janji pod lupom njemačke policije

Oružje pronađeno u Janji pod lupom njemačke policije
Foto: Arhiva | Oružje pronađeno u Janji pod lupom njemačke policije
Srna

BANJALUKA - Policija Republike Srpske radi sa njemačkom policijom na rješavanju slučaja nedavno pronađene velike količine oružja i municije u Janji kod Bijeljine, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Istraga u ovom slučaju je u toku, kažu u MUP-u.

Policija je 3. marta saopštila da je pretresom vikendice i drugih prostorija koje koristi muškarac N.M, rođen u Hanoveru u Njemačkoj 1975. godine, pronašla veću količinu vojnog naoružanja, municije i opreme, koja je bila skrivena u lažnim zidovima objekta.

U Policijskoj upravi Bijeljina je ranije rečeno da je riječ o do sada najvećoj pljenidbi oružja i da je pronađeno automatsko i poluatomatsko naoružanje, takozvane duge cijevi, rezervni dijelovi tog naoružanja i veće količine municije i vojne opreme čije nabavljanje i držanje nije dozvoljeno građanima.

Naoružanje je pronađeno u skrivenim otvorima u zidovima koji su pregrađeni rigips pločama u prizemlju, na spratu i krovu vikendice na obali rijeke Drine u Janji.

U kupatilu na spratu objekta, u improvizovanom zidu, pronađena su 22 vojna sanduka sa 26.000 metaka za automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije