Hronika

Osmogodišnjak gledao kako mu pas ujeda braću

Osmogodišnjak gledao kako mu pas ujeda braću
Foto: N.N. | Osmogodišnjak gledao kako mu pas ujeda braću
Ljiljana Radić

ŠIPOVO - Jedanaestogodišnji B.J. iz Šipova i njegov dvije godine stariji brat V.J. zadobili su povrede nakon što ih je u tom gradu napao pas - američki staford, dok je osmogodišnjak, njihov treći brat, sve to posmatrao, saznaju "Nezavisne".

Grupa djece, kako saznajemo, ušla je u ponedjeljak u šipovačkoj Ulici svetog Save u dvorište kuće dvadesetogodišnjeg N.K., vlasnika staforda, kada se pas otkinuo i napao dječake, koji žive u neposrednoj blizini.

Kako nam je kroz suze ispričala baka napadnutih dječaka, pas je prvo napao starijeg dječaka ugrizavši ga za nogu, dok je mlađi brat pokušao da ga brani.

"Pustio je starijeg dječaka i uhvatio mlađeg za nogu, a treći unuk se od straha popeo na neki crijep i sve gledao", priča uplakana baka za "Nezavisne".

Prema njenim riječima, starijeg dječaka pas je ugrizao kroz patiku, dok je mlađem pokidao list ugrizavši ga nekoliko puta za nogu.

Zapomaganje dječaka čuli su mještani i radnici Vatrogasne stanice, ali i majka napadnutih dječaka jer živi u blizini.

"Majka je istrčala van sebe od straha jer je čula zapomaganje djece. Tukli su psa letvama i štapovima, ali on nikako nije puštao nogu, jedva su ga oteli. Možete misliti kako mi je bilo kada su mi na selu javili da mi je unuke napao pas i da su poslati u bolnicu u Banjaluku. Šokirala sam se kada sam vidjela iskidane i krvave hlačice", priča uplakana baka. Ističe da je najmlađi unuk, koji je sve gledao, veoma istraumiran nakon napada.

Božana Vulin, portparol  Policijske uprave Mrkonjić Grad, ističe da je u ponedjeljak oko 16 časova šipovačkoj policiji prijavljeno da su u Dom zdravlja Šipovo dovezena dva maloljetna lica s povredama, najvjerovatnije od ujeda psa.

"Policijski službenici Policijske stanice Šipovo odmah su izašli na lice mjesta i ustanovili da su navodi prijave tačni, te da je pas vlasništvo N.K.(20) iz Šipova u dvorištu njegove kuće napao dva maloljetna lica, koja su se u tom momentu nalazila u dvorištu", navela je Vulinova.

Dvojica maloljetnika su potom iz Doma zdravlja upućena u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

"Nakon kompletiranja predmeta, protiv N.K. nadležnom sudu biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja držanje opasnih životinja bez nadzora", ističe  Vulinova.

Takođe, šipovačka policija je nekoliko dana prije napada na djecu zbog ovog psa vlasniku izdala prekršajni nalog.

"Policijski službenici su 7. marta licu N.K. izdali prekršajni nalog za počinjeni prekršaj držanje opasnih životinja bez nadzora", navela je Vulinova.

Trinaestogodišnjak je, kako su nam rekli u UKC RS, pregledan, vakcinisan i pušten na kućno liječenje.

"Pacijent  B.J. (11) je primljen u Kliniku za dječju hirurgiju s povredama desne potkoljenice, koje su inicijalno zbrinute", naveli su iz UKC RS. On je stabilnog stanja, a u petak je trebalo da bude operisan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije