Hronika

Osmorka uhapšena u akciji "Posrednik" predata tužilaštvu

Osmorka uhapšena u akciji "Posrednik" predata tužilaštvu
Foto: Ilustracija | Osmorka uhapšena u akciji "Posrednik" predata tužilaštvu

SARAJEVO - Osam osoba uhapšenih u srijedu u akciji "Posrednik" predati su danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje će biti zadržani 24 časa a u tom periodu će tužilac odlučiti o daljnjim mjerama, potvrđeno je za "Nezavisne" iz Tužilaštva KS.

Pripadnici SIPA, podsjećamo, juče su u sklopu akcije "Posrednik" uhapsili devet osoba, a naknadno su kako nam je potvrđeno uhapšena još dvojica policajca.

"Osumnjičeni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili djela dogovor za činjenje krivičnih djela, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem  i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", saopšteno je iz SIPA.

Federalni mediji nezvnično prenose da su među uhapšenima uposlenici zdravstvenih ustanova u ova dva kantona, a među njima i uposlenici Doma zdravlja KS i Opšte bolnice u Sarajevu.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u sklopu akcije "Posrednik" na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze realizovali pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti veći broj covid potvrda i PCR testova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije