Hronika

Osnivaču brčanske firme godina zatvora za utaju poreza

Osnivaču brčanske firme godina zatvora za utaju poreza
Foto: Ilustracija | Osnivaču brčanske firme godina zatvora za utaju poreza

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je Lan Gangu kaznu zatvora od godinu dana i novčanu kaznu od 36.000 KM, kao i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom utaja poreza od 105.915 KM, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud BiH donio je danas prvostepenu presudu u predmetu "Lan Gang i drugi" kojom je optuženi Lan Gang proglašen krivim jer je izbjegao plaćanje davanja propisanih poreskim zakonodavstvom BiH.

Pravno lice "LiN" iz Brčkog odgovorno je što je 2015. godine raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi od 24.811 KM utajenog poreza na dodatnu vrijednost, koju je ostvario optuženi Lang Gang, kao osnivač, direktor i odgovorno lice u preduzeću.

Na taj način je pravno lice "LiN" počinilo je krivično djelo poreske utaje ili prevare zbog čega mu je Sud izrekao kaznu prestanka rada.

Pravno lice "Kju i L" iz Brčkog odgovorno je što je raspolagalo protipravno ostavrenom imovinskom koristi u iznosu od 81.104 KM utajenog poreza na dodatnu vrijednost, koju je ostvario optuženi Lan Gang zajedno sa suprugom Niu Sujun, kao osnivačem, direktorom i odgovornim licem u ovom preduzeću.

Sud je i ovom pravnom licu izrekao kaznu prestanka rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije