Hronika

Oštećena rampa na pružnom prelazu u Stanarima, vozač pronađen

Oštećena rampa na pružnom prelazu u Stanarima, vozač pronađen
Foto: Screenshot/YouTube | Oštećena rampa na pružnom prelazu u Stanarima, vozač pronađen

DOBOJ - Službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj utvrdili su da je vozač M.R. iz Laktaša, upravljajući teretnim vozilom mercedes oštetio rampu na pružnom prelazu u naselju Ljeb, opština Stanari, nakon čega se udaljio.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da je navedena osoba oštetila rampu juče oko 9 časova i da je istog dana identifikovana.

Vozaču M.R. uručen je prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

Željeznice RS, takođe su objavile da je juče na putnom prelazu "Ljeb" na području opštine Stanari, polomljen prerezivi uložak motke polubranika.

iz Željeznica RS ponovo su ukazali na neophodnost poštovanja saobraćajne signalizacije prilikom prelaska preko putnih prelaza,na mestima ukrštanja puta i pruge.

"Vozač drumskog vozila nije se zaustavio nakon aktiviranja svjetlosno-zvučne signalizacije, koja signalizira nailazak voza i početak spuštanja polubranika. S obzirom da je u trenutku loma polubranika voz već prošao pored kontrolnog signala, koji obavještava mašinovođu da je uređaj za osiguranje putnog prelaza ispravan, u najvećem broju ovakvih slučajeva mašinovođa nije u mogućnosti da odreaguje i zaustavi voz pre putnog prelaza", pojašnjava se u saopštenju Željeznica RS.

Kako se dodaje u saopštenju zahvaljujući dobroj vidljivosti i preglednosti, kao i činjenici da se radilo o drumskom vozilu većih gabarita, mašinovođa je uspio uočiti vozilo i pravovremenom reakcijom zaustaviti voz, te izbjeći neželjene posljedice.

"Ponavljamo, da voz uvijek ima prednost u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju i to je regulisano Zakonom o želјeznicama kao i Zakonom o bezbjednosti u drumskom saobraćaju", navedeno je u saopštenju Željeznica RS.

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije