Hronika

Oštetili Budžet RS za više od pola miliona maraka

Oštetili Budžet RS za više od pola miliona maraka
Foto: N.N. | Oštetili Budžet RS za više od pola miliona maraka

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je B.M. i M.Č. zbog sumnje da su oštetili povjerioce, nezakonito postupali u privrednom poslovanju, povrijedili obavezu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavnje i na taj način oštetili Budžet Republike Srpske za 559.940 KM.

Sumnjiče se da su u avgustu, znajući da su povjerioci blokirali račune akcionarskog društva iz Banjaluke, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji sa društvom ograničene odgovornosti iz Banjaluke, nakon čega su izdavali poslovne prostore, a novac od zakupnine uplaćivali na račun društva ograničene odgovornosti po nalogu B.M, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

B.M. sumnjiči se i da je u oktobru u Banjaluci, kao odgovorno lice akcionarskog društva iz Banjaluke zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa fizičkim licem iz Banjaluke, gdje je fizičko lice na poslovnom prostoru izgradilo hostel, a što nije evidentirano u knjigovodstvenim evidencijama navedenog akcionarskog društva iz Banjaluke, dodaje se u saopštenju..

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, a nakon dokumentovanja predmeta, protiv njih biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Srna saznaje da je riječ o Branu Miloševiću, odgovornom licu u Akcionarskom društvu "Metal", i Mileni Čavlović, odgovornom licu u Društvu ograničene odgovornosti "Koridor 2015", iz Banjaluke.

Milošević je od ranije poznat po šutiranju policijaca na banjalučkom Trgu Krajine 25. decembra prošle godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije