Hronika

Oštetio osiguravajuće društvo za 1.449 KM

Oštetio osiguravajuće društvo za 1.449 KM
Foto: N.N. | Oštetio osiguravajuće društvo za 1.449 KM

ZVORNIK - Policijska uprava Zvornik podnijela je Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba položaja odgovornog lica protiv Zvorničanina čiji su inicijali D.J. zbog sumnje da je oštetio jedno osiguravajuće društvo za 1.449 KM.

Osumnjičeni je, u svojstvu osnivača i vlasnika jednog preduzeća iz Zvornika, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za svoje preduzeće, podnio banci u Zvorniku na ovjeru nalog za navodni prenos sredstava u iznosu od 1.449 KM sa računa njegove firme na račun osiguravajućeg društva, u svrhu plaćanja premije osiguranja, iako je znao da za to nema dovoljno sredstava.

Nakon što je banka nalog ovjerila, ovo lice ga je predočilo osiguravajućem društvu na osnovu čega mu je izdata polisa osiguranja za teretno motorno vozilo vlasništvo firme čiji je on vlasnik, koje je zatim priložio u postupku registracije vozila, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Na ovaj način, D.J. je osumnjičen da je oštetio osiguravajuće društvo za iznos od 1.449 KM, i preduzeću čiji je vlasnik, pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije