Hronika

Oštetio radnike, zemljoradničku zadrugu i budžet za skoro milion KM

Oštetio radnike, zemljoradničku zadrugu i budžet za skoro milion KM
Foto: Ilustracija | Oštetio radnike, zemljoradničku zadrugu i budžet za skoro milion KM

BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica iz tog grada čiji su inicijali A.L, zbog sumnje da je počinilo krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, povreda osnovnih prava radnika i zloupotreba položaja odgovornog lica, kojima je pričinilo ukupnu štetu od 961.308 KM.

"A.L. se sumnjiči da je kao odgovorno lice zemljoradničke zadruge iz Banjaluke zaključilo ugovore o zakupu sa više pravnih i fizičkih lica, koja su platila zakupninu u iznosu od 567.963 KM na blagajni zemljoradničke zadruge, a ne na žiro račun", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. 

U saopštenju je navedeno da je na taj način izbjegnuto plaćanje poreskih i drugih zakonskih obaveza, čime je oštećen budžet Republike Srpske i BiH.

A.L. se sumnjiči i da kao odgovorno lice nije uplaćivalo doprinose zdravstvenog i penzijskog osiguranja zaposlenih u iznosu od 188.345 KM, usljed čega su povrijeđena osnovna prava radnika.

"U svojstvu odgovornog lica, A.L. je bez odluke Skupštinske zadruge zaključilo ugovor o kupoprodaji nepokretnosti, za iznos od oko 205.000 KM, čime je za navedeni iznos oštetilo zadrugu", navedeno je u saopštenju.

Navedim krivičnim djelima pričinjena je šteta budžetu Republike Srpske/BiH, zemljoradničkoj zadruzi i zaposlenim radnicima u ukupnom iznosu od oko 961.308,00 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije