Hronika

Osuđen Alen Stojadinović: Sedam godina zbog pokušaja ubistva komšija

Osuđen Alen Stojadinović: Sedam godina zbog pokušaja ubistva komšija
Foto: N.N. | Osuđen Alen Stojadinović: Sedam godina zbog pokušaja ubistva komšija
Bojana Živanić

BANJALUKA - Zbog pokušaja ubistva komšija Mire (69) i Milovana Ljojića (71), Alen Stojadinović (42) iz Gradiške osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na sedam godina zatvora.

Kako je navedeno, Stojadinović je u stanju bitno smanjene uračunjivosti Ljojiće izbo vojnim bajonetom.

Priznanje krivice optuženog je prethodilo izricanju presude, koju je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Blagoje Dragosavljević.

Prema presudi, optuženi je komšije Ljojiće napao u avgustu prošle godine u stanju bitno smanjene uračunjivosti pod odlučujućim uticajem zavisnosti od alkohola.

Kako je navedeno, Stojadinović je došao do njihove kuće u naselju Kruškik, kod Gradiške, i vojnim bajonetom puške M-72 Miru posjekao po vratu i ubo u grudi, nakon čega je njen suprug Milovan čuo zapomaganje i izašao, a optuženi ga je napao prijetivši mu da će ga ubiti, te zamahnuo nožem ka njegovom vratu.

Milovan je, nastojeći da se odbrani, postavio ruku, a Stojadinović ga je posjekao po kažiprstu i nanio mu površinske povrede po bedrima.

Komšija Drago Pureta je spriječio napad tako što je nasilniku izbio nož.

Osim zatvorske kazne, vijeće je Stojadinoviću izreklo i mjeru obaveznog liječenja od zavisnosti od alkohola, koje ne može biti duže od tri godine. Sudija je naglasio  da će vrijeme provedeno na liječenju optuženog biti uračunato u izrečenu zatvorsku kaznu

Tako će optuženi nakon što završi liječenje biti poslan da ostatak kazne odleži u zatvoru. Sud je kao olakšavajuće ocijenio to što je optuženi priznao krivicu i tako doprinio efikasnosti postupka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije