Hronika

Osuđen na šest godina: Pokušao da pregazi radnog kolegu iz BiH

Osuđen na šest godina: Pokušao da pregazi radnog kolegu iz BiH
Foto: Screensho/watson.ch | Osuđen na šest godina nakon što je pokušao da pregazi radnog kolegu iz BiH

CIRIH – Državljanin Švajcarske osuđen je danas na šest godina zatvora za pokušaj ubistva nakon što je Visoki sud u Cirihu odbacio žalbu okrivljenog koji je pokušao autom da pregazi radnog kolegu iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenose mediji, on je prvobitno osuđen na kaznu od četiri godine i 10 mjeseci.

U svojoj žalbi ovaj 30-godišnjak je tražio maksimalno 14 mjeseci za nanošenje teških tjelesnih povreda, što je sud odbacio.

Sudija je u današnjoj presudi izjavila da je niža sudska instanca dosudila u skladu sa svim neophodnim elementima koji su utvrđeni tokom suđenja, što putem izjava svjedoka, što izvještajem Forenzičkog instituta u Cirihu. U današnjoj presudi stoji da je tačna kvalifikacija djela pokušaj ubistva sa predumišljajem.

Inače, sudski proces traje već godinama. Naime, sve se desilo decembra, 2019. godine kada su se Švajcarac, srpskih korjena i državljanin BiH sukobili u podzemnoj garaži oko rata u BiH. Švajcarac je krenuo autom na državljanina BiH, koji je zadobio teže tjelesne povrede. Da stvar bude gora, njih dvojica su bile radne kolege i upravo su se vraćali sa kompanijske božićne proslave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije