Hronika

Osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva narodnog poslanika Srpske

Osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva narodnog poslanika Srpske
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva narodnog poslanika Srpske

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci osudio je Petra Stanića (70) iz Prnjavora na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva rođaka i poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS, Miladina Stanića.

Staniću je izrečena jedinstvena kazna, i to za pokušaj ubistva tri godine, dok je za nedozvoljeno posjedovanje oružja osuđen na šest mjeseci zatvora. Kako jedinstvena kazna mora biti manja od zbira kazni za svako krivično djelo, to je Staniću izrečena jedinstvena kazna od tri godine i tri mjeseca zatvora.

Nakon izricanja presude Petar Stanić je pušten iz pritvora do pravosnažnosti presude, odnosno upućivanja na izdržavanje kazne.

Osuđenom Staniću ujedno je izrečena mjera bezbjednosti zabrane prilaska Miladinu Staniću na udaljenost od 300 metara, piše Srpskainfo.

"Ukoliko optuženi prekrši ovu mjeru zabrane, biće mu ponovo određen pritvor", navodi se u odluci banjalučkog Okružnog suda.


Povezana vijest:

Muškarac osumnjičen da je pucao na Miladina Stanića: "U pitanju je politički obračun"

PDP: Do kraja razjasniti napad na Miladina Stanića

SDS: Što hitnije procesuirati osobu koja je pucala na Stanića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije