Hronika

Osuđen pa advokatici šapnuo da je sudija ne voli

Osuđen pa advokatici šapnuo da je sudija ne voli
Foto: N.N. | Osuđen pa advokatici šapnuo da je sudija ne voli

SARAJEVO - Adnan Baličevac osuđen je u Kantonalnom sudu u Sarajevu na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog učešća u grupi koja se bavila trgovinom droge.

Sud nije prihvatio nijednu od primjedaba koje je u završnim riječima u petak navela njegova advokatica Adna Dobojlić. Ona je tokom suđenja više puta ukazivala na to da nema odgovarajućih materijalnih dokaza koji su nedostajali u spisu.

Takođe, tvrdila je da je Baličevac držan u pritvoru na osnovu izjave svjedoka koji u ponovljenom postupku nije rekao ništa što ga dovodi u vezu sa prodajom droge.

Tokom izricanja presude Baličevac se nasmijao pa tiho prokomentarisao da se navodi optužnice ne odnose na njega. Za smijeh ga je i opomenula sutkinja Elvira Begović.

Interesantno je da je tokom presude svojoj advokatici Baličevac došapnuo:

"Ovo je sigurno zbog tebe. Sudija te ne voli."

Optužnica je Baličevca teretila da je Fuadu Numanoviću prodao veću količine droge i da je učestvovao u organizovanoj grupi za preprodaju droge.

Dobojlićeva je najavila novu žalbu na presudu, jer je spomenut samo u preambuli optužnice navodeći da radnja izvršenja nije opisana.

"Niti se znaju ta mjesta, ne zna se koja droga, koje količine. Nema nijednog dokaz da je prodao nekom nešto, niti je kod njega pronađena droga", rekla je Dobojlićeva.

Navela je i da je svjedok iz Konjica svjedočio da je tražio od njega da kupi auto, a da su ostali svjedoci samo rekli da je s njima konzumirao džoint marihuane. Pojasnila je da su se od 54 svjedoka na Baličevca odnosila samo četiri, od kojih je jedan njegova supruga.

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu prvostepenog suda u odnosu na Fuada, Nihada i Nijaza Numanovića te Harisa Bašalića, Ahmeda Halilovića, Rahmana Sulejmanija i Dinu Ajanovića, koje je osudio na 21 i po godina zatvora. Na ponovno suđenje vratio se samo predmet protiv Baličevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije