Hronika

Osuđeni jer su iz automatske puške zapucali na supružnike i njihovo dijete

Osuđeni jer su iz automatske puške zapucali na supružnike i njihovo dijete
Foto: Fena | Osuđeni jer su iz automatske puške zapucali na supružnike i njihovo dijete

ŠIROKI BRIJEG - Ljubo Lauc (34) i Juraj Lauc (40) iz Ljubuškog pravosnažno su osuđeni na po sedam godina i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva supružnika J.P., M.P. i njihovog maloljetnog djeteta L.P. na čije auto su pucali iz automatske puške.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Zapadno hercegovačkog kantna, Vrhovni sud FBiH je odbio žalbe Tužilaštva  i odbrane, te potvrdio presudu Županijskog suda u Širokom Brijegu koji je osudio pomenute za krivična djela pokušaj ubistva i teška tjelesna povreda u Županijskom sudu u Širokom Brijegu.

Budući da je presuda pravosnažna na nju ne postoji mogućnost ulaganja žalbe.

Naime, optuženi su krivična djela počinili  5. decembra 2019. godine u mjestu Lisice kod Ljubuškog.

Tada su zapucali iz automatske puške iz "BMV" kojim je upravljao Juraj, na "Golf 4" u kojem se nalazio J.P., M.P. i njihovo dijete L.P.

Kada je J.P. zaustavio vozilo pomenuti su izašli iz vozila i fizički nasrnuli na njega, udarajući ga rukama, nogama i kundakom puške po glavi i tijelu.

Kako je navedeno u saopštenju Tužilaštva, to su učinili u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog toga što je J.P. dvije sdmice ranije  zajedno s još jednom osobom bio fizički nasrnuo na Ljubu Lauca i odgrizao mu komad uha.

Naglasili su da je krivica optuženih dokazana ispitivanjem svjedoka oštećenih, svjedoka očevidaca događaja, vještaka za balistička vještačenja Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Hrvatske, te vještaka za vještačenje tjelesnih povreda.

Kako su naglasili iz Tužilaštva, sudu je prezentovano preko 30 materijalnih dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije