Hronika

Osumnjičen da je audijem pokušao ubiti pješaka

Osumnjičen da je audijem pokušao ubiti pješaka
Foto: ilustracija | Osumnjičen da je audijem pokušao ubiti pješaka

FOČA - Nedeljko Mitrović (24) iz Foče prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje zbog sumnje da je pokušao ubiti sugrađanina, pješaka Nedeljka Mojovića (44), a kojeg je, kako ga terete, namjerno udario audijem.

Osumnjičen je da je to učinio 2. juna, kada je ovo krivično djelo okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti, a sada je prekvalifikovano u pokušaj ubistva. Podsjetimo, nakon nezgode su fočanski policajci uhapsili vozača.

Prethodno je dežurnoj službi Policijske uprave Foča 2. juna, oko 20.45, prijavljeno da je Mitrović u Svetosavskoj ulici u Foči, upravljajući audijem Q7, zadao povrede Mojoviću, koji je u tom momentu bio na kolovozu.

"Tom prilikom pješak je zadobio teške povrede donjih ekstremiteta, nakon čega je vozač audija pobjegao u pravcu grada", potvrdili su ranije iz policije.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se izvrši uviđaj na okolnosti utvrđivanja i dokumentovanja te nezgode.

"Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča, dok je povrijeđeni pješak prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča, gdje je zadržan na liječenju zbog zadobijenih povreda", rekli su ranije iz fočanske policije.

Potom je, nezvanično saznajemo, teško povrijeđeni pješak prevezen na liječenje u Banjaluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije