Hronika

Osumnjičen da je na Instagramu vrebao djevojčice

Osumnjičen da je na Instagramu vrebao djevojčice
Foto: FUP | Osumnjičen da je na Instagramu vrebao djevojčice

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije /FUP/ su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli uhapsili muškarca iz Konjica čiji su inicijali D.K. /21/ koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

On je osumnjičen da je u prethodnom periodu putem društvene mreže "Instagram" uspostavljao onlajn komunikaciju sa djecom dobi od devet godina pa naviše, pri tome se predstavljajući kao njihov vršnjak muškog ili ženskog pola, zahtijevajući seksualno eksplicitne fotografije i video-snimke.

Osumnjičeni je na ovaj način uspostavljao neprimjerenu komunikaciju sa oko 40 djevojčica mlađe dobi, saopšteno je iz FUP-a.

U okviru navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Opštinskog suda u Konjicu, policijski službenici Uprave policije izvršili su pretres kuće na području Konjica koju koristi osumnjičeni, te je tom prilikom pronađena i privremeno oduzeta računarska oprema i mobilni telefoni sa pripadajućim SIM karticama koji su korišteni prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela, a koji će biti upotrijebljeni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice, koje je lišeno slobode juče, kriminalistički je obrađeno u službenim prostorijama FUP-a, te će u zakonskom roku biti predato Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije